[ad_1]
خبرگزاری میزان – شاید اولین مفهومی که با شنیدن کلمه عدالت به ذهن خطور می کند برابری و برابری در توزیع امکانات و حقوق بین سایر انسان ها باشد. واژه عدالت در میان انسانها جایگاه طولانی ، ویژه و بلندی دارد و یکی از اقدامات پیامبران الهی پس از بعثت ، کمک به اعمال و گسترش عدالت در جامعه ، با استفاده از نور اندیشه های دینی است. به اندازه آیات قرآن به عنوان کتابهای مقدس ادیان دیگر به این مهم اختصاص داده شده است.
زمان از جذابیت و اهمیت عدالت کم نکرده و ملت ها ، ملت ها و مذاهب مختلف همواره به دنبال ایجاد عدالت در جامعه بشری بوده اند.
عدالت در جامعه بشری به تضمین تقسیم مناسب و استفاده برابر از همه شهروندان توسط امکانات این کشور کمک می کند و اگر به درستی اجرا شود ، ابهام ، درگیری و تضاد بوجود نمی آید.
نظام مقدس جمهوری اسلامی ، 42 سال پیش ، یکی از آرمان های مهم خود را برای ترویج عدالت در جامعه معرفی کرد و برای نیل به این مهم در کشور گام های بلندی برداشت.

اگر ایجاد و تأمین زیرساخت های مهم مانند آب ، برق ، گاز ، تلفن ، راه های آسفالته ، اینترنت و مدارس یک کلمه نباشد و این ایده آل مهم ، با همه کاستی های آن ، تا حد زیادی تحقق یابد.
تأمین زیرساخت ها برای مناطق دور افتاده و روستایی کشور ، علاوه بر تأثیر عمده بر عدم مهاجرت معکوس ، به رشد و شکوفایی اقتصادی این مناطق نیز کمک قابل توجهی می کند و منجر به توسعه کل کشور می شود. به
صنعت برق ، یکی از زیرساخت های مهم ، در ماه های اخیر به دلیل بی تدبیری دولت های یازدهم و دوازدهم با کاهش تولید برق روبرو بوده است. این در تضاد کامل با همه جنبه های انسانیت و عدالت بود.
یکی از راه های اجرای عدالت در روستاها تأمین زیرساخت ها است و یکی از این زیرساخت ها تأمین برق برای همه شهروندان این کشور است. مشخص نیست که چرا برخی از افراد نمی خواهند استفاده مساوی از این نیرو را در نام سایر شهروندان ببینند و چنین اظهاراتی را علیه روحیه انسانی ، مذهبی و اخلاقی مطرح می كنند.

مقام معظم رهبری در بیان گام دوم که چراغ راه نظام در آستانه دهه پنجم انقلاب اسلامی است و پایبندی به آن بسیاری از مشکلات را حل خواهد کرد ، مقام معظم رهبری را در میان هفت توصیه کلیدی خود به جوانان ، محور چهارم “عدالت و مبارزه با فساد” “تعریف و اعلام شده است:” عدالت در راس اهداف اساسی همه مکاشفات الهی است و در جمهوری اسلامی از کرامت و جایگاه یکسانی برخوردار است. این یک کلمه مقدس در همه زمانها و سرزمینها است ، و به طور کامل امکان پذیر نخواهد بود مگر در حکومت امام زمان (عج) ، اما نسبی است ، در همه جا و در هر زمان ممکن ، و مسئولیت آن بر عهده همه ، به ویژه حاکمان و قدرتمندان. جمهوری اسلامی ایران گامهای بلندی در این راستا برداشته است که قبلاً به اختصار به آن اشاره شد. البته برای توضیح این موضوع باید کارهای بیشتری انجام شود و توطئه فعالیت های خرابکارانه و حداقل سکوت و اختفا که اکنون طرح جدی دشمنان انقلاب است باید خنثی شود. »
شهید مرتضی مطهری نیز به چهار معنی مفهوم عدالت اشاره می کند. 1. تعادل و تعادل: هر جامعه متعادلی به کارهای اقتصادی ، سیاسی ، فرهنگی ، قضایی و آموزشی زیادی نیاز دارد و چون جهان متعادل و متعادل است ، این کار باید بین افراد تقسیم شود. برای هر یک از آنها باید کارگزاران کافی تعیین شود و بودجه و نیروی کار هزینه شود. بنابراین ، در غیر این صورت امکان وجود جهان وجود نخواهد داشت و این ترتیب ، تناسب و روایت خاصی در آن وجود نخواهد داشت ، همانطور که در حدیث نبوی آمده است:
نقطه مقابل عدالت به این معنا عدم تناسب است ، نه ظلم ، زیرا بحث از عدالت به معنای تناسب در برابر عدم تناسب در کل سیستم جهان است ، در حالی که عدالت در برابر ظلم ، پس از در نظر گرفتن همه مولفه های حقوق فرد. عدالت ، که به معنای تناسب و توازن در نظام جهانی است ، نیز یکی از امور خدای حکیم است.
۲ برابری و نفی همه تبعیضات: هدف از عدالت در اینجا احترام به برابری در زمینه حقوق افراد است و این حذف تبعیض تفاوت بین افراد را در نظر می گیرد.

3. احترام به حقوق افراد و اعطای حق عدالت: عدالت از این نظر مخالف ظلم و ستم (پایمال کردن حقوق دیگران) است و آنچه در حقوق بشر باید همیشه رعایت شود به معنای عدالت اجتماعی است و همه باید به آن احترام بگذارند. این معنی است ؛ بنابراین ، ظلم به معنای تجاوز به حریم خصوصی است و یک حق دیگر خداوند غیرممکن است زیرا او مالک مطلق است و هیچ چیز بر او مقدم نیست.
وی معتقد است که این تعریف از عدالت بر دو نکته استوار است ، یکی حقوق و اولویت ها ، این است که نیمی از انسانها در رابطه با یکدیگر و در مقایسه با یکدیگر ، نوعی حقوق و اولویت ها را یافته اند و دیگری ذاتی است. ویژگی انسانها به گونه ای که از ایده های اعتباری استفاده می کند. در رسیدن به اهداف و شادی خود ، آنها را به عنوان ابزاری برای عمل استفاده می کند. بنابراین ، برای دستیابی به سعادت افراد جامعه ، باید به تعدادی از حقوق و اولویت ها احترام گذاشت.
4. رعایت توانایی های موجودیت و انصراف از بخشش و رحمت الهی برای وجود یا کمال احتمالی: او عطا می کند و خداوند لطف موجودی را که شایسته و توانمند است منع نمی کند. لازم به ذکر است که این معنا از عدالت فقط در زمینه الهیات به کار می رود.
محمدحسن آصفری؟ این نماینده مجلس با اشاره به نیاز به عدالت در جامعه ، به میزان گفت: اصل سوم قانون اساسی که برقراری عدالت و مبارزه با همه انواع تبعیض است ، اشتباه است.
وی ادامه داد: برق متعلق به کل ملت ایران است و ما نمی توانیم سهم برق مصرفی دهقانان را کاهش دهیم و آن را در حال حاضر که تولید برق در جامعه کاهش یافته است ، محروم کنیم.
نماینده مردم اراک در مجلس می گوید: باید سطح تولید نیروگاه ها را افزایش دهیم تا این نیروگاه ها بتوانند برق مورد نیاز کشور را تامین کرده و برای همه مردم و مردم روستاها و شهرها تامین کنند.
اسفری تأکید می کند که در برنامه ششم توسعه کشور ، دولت موظف است 30 هزار مگاوات برق به ظرفیت تولید کشور و 4 هزار مگاوات انرژی خورشیدی برای افزودن به این ظرفیت اضافه کند.
وی می گوید: با توجه به افزایش جمعیت و پراکندگی وسیع جغرافیایی در کشور ، تولید برق بیشتر برای رفع نیازهای مردم در سراسر کشور به شکل مناسب و متعادل ضروری است.

حسینعلی شهریارینماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی نیز به میزان گفت: اگر عدالت به معنای واقعی کلمه در جامعه اجرا می شد ، اکنون نباید یک امتیاز واحد در کشور داشته باشیم. البته اقدامات خوبی انجام شده است که کافی نیست و باید ادامه یابد.
وی با اشاره به اینکه عدم توزیع عادلانه امکانات در استان های کشور باعث افزایش مهاجرت مردم در نقاط مختلف کشور می شود ، افزود: حل مشکلات مردم و توزیع عادلانه زیرساخت ها و امکاناتی مانند برق اجازه مهاجرت افراد از روستاها تا شهرها و کلانشهرهایی مانند تهران. این یک سوال مهم است.
نماینده مردم سیستان و بلوچستان گفت: قطع برق مناطق روستایی و فقیر به دلیل منبع تغذیه آن در سایر مناطق شهری بزدلانه و کاملاً خلاف عدالت است و به هیچ عنوان نباید چنین حرفه هایی مطرح شود.
در هر صورت ، عدالت حاشیه باریکی دارد که حفظ آن دشوار است ، اما در صورت اجرای آن ، پیامدهای شیرینی برای توسعه کشور در زمینه های مختلف سیاسی ، امن ، مدنی ، اجتماعی ، اقتصادی و سایر موارد خواهد داشت. امیدواریم این سنگ قیمتی در ابعاد گوناگون همچنان به توزیع زیرساخت های مهم مانند برق و آب در تمام نقاط کشور به صورت یکسان ادامه دهد و به مراحل بالاتر و انسانی تری برسد.
انتهای پیام /
[ad_2]