[ad_1]
آژانس میسان – سجاد عابدی تحلیلگر ارشد امنیت سایبری – واقعیت این است که بر خلاف تصور اکثر مردم است آنها درست می کنندفضای مجازی یک فضای مجازی و غیر واقعی نیست. که در واقعاً استفاده از کلمات مجازی گمراه کننده است که باید انجام شود مردم و اندیشه ها او در این منطقه بود. فضای مجازی یک فضای واقعی در است ■ منطقه جدید برای تأثیر و کارایی و که در نتیجه دوستی ، همکاری ، رقابت ، دشمنی و حتی جنگ کشورها و بازیگران دیگر.
این موارد به خوبی نشان می دهد دادن که اینترنت و فضای مجازی ■ منطقه جدید برای سیاست داشته باش؛ فضایی که مردم در آن حضور دارند گروه ها متفاوت و دولت ها بازیگری و سیاست هستند. به همین ترتیب امروز در زمینه روابط و سیاست بین المللی از سایبر سیاستو صحبت از “امنیت سایبری” کار می کند. سیاست سایبری ایده آل دو قسمت این مربوط به تعامل و انسجام است دو قلمرو سیاست (مکان دوستی ، همکاری ، رقابت ، اختلاف و جنگ به پایان رسیده است) ارزش های و علایق) و اینترنت (فضای جدیدی برای بازیگری).
سیاست سایبری این یک مفهوم دو بخشی است که به تعامل و انسجام می پردازد دو قلمرو سیاست (مکان دوستی ، همکاری ، رقابت ، اختلاف و جنگ به پایان رسیده است) ارزش های و علایق) و اینترنت (فضای جدیدی برای بازیگری). برخی از کارشناسان حتی فراتر از این هم هستند این برو صحبت کن سیاست سایبری تحت عنوان “سیاست بالا” در برابر “سیاست کوتاه“من دارم.
در زمینه روابط بین المللیتحت تأثیر سنت واقع گرایی، مشکلات بین المللی به موضوعات بسیار مهم و حیاتی مانند امنیت و مسائل کم اهمیت تر مانند مسائل اقتصادی تقسیم می شوند کار می کند. برخی از کارشناسان این را باور دارند زیرا اهمیت فضای مجازی ، باید سیاست سایبری از مهمترین ، حیاتی ترین و مسائل امنیتی یا سیاست عالی باشید. آنها اشاره می کنند آنها درست می کنند امروز که میلیون ها مردم در سراسر جهان به رایانه و اینترنت دسترسی دارند هر با معده خالی افزایش تعداد کاربران و سطح و عمق استفاده از اینترنت کار می کند این فضای بسیار مهمی برای بازیگری و بنابراین سیاست فراهم کرد. هر با معده خالی با تعداد کاربران و همچنین با سطح فن آوری اضافه کار می کند. در چنین شرایطی فضای مجازی نقش مهمی در هدایت افکار عمومی دارد اولویت های و الزامات، دیپلماسی عمومی ، جاسوسی ، خرابکاری ، جنگ ، درگیری و هر چیز دیگری که در واقع فضای سیاسی واقعی را تشکیل می دهد دادن. در نتیجه ، فضای مجازی باید یک سیاست بزرگ تلقی شود.
چارچوب نظری و مهمترین تأثیرات فضای مجازی بر سیاست و روابط بین الملل شامل سه موضوع اصلی است.
شماره اول؛ برای توضیح رابطه فضای مجازی و سیاست “یک دستور مفهومی” ارائه دهید.
شماره دوم؛ پیوند گسترده بین فضای مجازی و سیاست را شناسایی و به آن اعتقاد داشته باشید.
شماره سوم؛ مسیر و موضوعات مهم در این زمینه را توضیح دهید.
نظریه “فشار جانبی” نظریه ای است که می تواند در این زمینه مورد استفاده قرار گیرد.
هدف از تئوری فشار جانبی ارائه سطح جدیدی از تجزیه و تحلیل فراتر از سه سطح استفان والت است. وی معتقد است که نمی توان فضای مجازی را بر اساس سطح و رویکردهای گذشته افرادی مانند کنت بالدینگ و کنت والس بحث کرد.
فضای مجازی علاوه بر سه سطح “انسان” ، “ایالتی” و “سیستم بین المللی” ، سطح دیگری را نیز می طلبد. در این سطح جدید ، که “سطح جهانی” است ، با تأکید بر شکاف بین “سیستم اجتماعی” و “محیط طبیعی” بر تأثیر فضای مجازی تأکید می شود.
در سطح جهانی ، تأکید شده است که اینترنت و پیامدهای گسترده آن برای دنیای سیاست را نمی توان در سطوح قدیمی ، که بر فرد ، دولت یا صحنه بین الملل تأکید دارند ، بحث کرد. اینترنت فضایی برای اقدام همزمان افراد ، بازیگران غیر دولتی مانند تروریست ها و شرکت های خصوصی در ابعاد اقتصادی ، فرهنگی ، امنیتی و حتی نظامی است.
بنابراین باید در سطح جهانی تأکید شود که ضمن ترکیب سایر سطوح ، پیوند گسترده ای بین همه سطوح و ابعاد ایجاد می کند و توانایی تجزیه و تحلیل فضای سیاسی دیگر را دارد. بنابراین ، نظریه فشار جانبی سعی در ایجاد پیوندی بین سطح فردی ، دولتی و بین المللی مانند سطح قدیم و سطح تجزیه و تحلیل جهانی دارد.
براساس تجربه چند دهه اخیر ، اینترنت و فضای مجازی بر روابط بین کشورها ، به ویژه ایالات متحده و ایران تأثیر گذاشته است. در واقع ، رقابت جدی بین کشورها در این زمینه جنبه های مثبت و منفی یا به عبارتی مثبت و منفی دارد. در این درگیری ، کشورهای بزرگی مانند چین و ایالات متحده در تلاشند که در زمینه تکنولوژی از یکدیگر پیشی بگیرند که این امر پیامدهای مثبتی برای توسعه اینترنت دارد ، اما در عین حال اینترنت فضای جدیدی از رقابت ، خصومت و جنگ آمریکا و ایران را به خود جلب کرد.
با توجه به محتوای اینترنت و نقش و سیاست های دولت ها در کنترل فضای مجازی ، کشورهای قدرتمند در تلاشند تا جهت و یکپارچگی اینترنت را تحت تأثیر قرار دهند و جهت آینده آن را تعیین کنند.
در فضای “سیاست سایبری” به عنوان یک موضوع مهم و جدید در زمینه سیاست و روابط بین الملل ، و همچنین در سایر زمینه های سیاست ، “ارزش ها” و “منافع” بازیگران مختلف مانند دولت ها ، سازمان ها و دولت ها و غیر بازیگران دولت و حتی افراد ، تولید ، توزیع و مصرف. در حقیقت ، برخلاف گذشته ، سیاست سایبری بازیگران جدیدی را در کنار دولت ها به عنوان مهمترین بازیگران در روابط بین الملل قرار می دهد ، که گاهی اوقات توانایی و موفقیت بیشتری نسبت به دولتها در اینترنت دارند.
علی رغم تمام مزایا و ویژگی های مثبت اینترنت ، واقعیت این است که اینترنت “فضای جدیدی برای جنگ” فراهم کرده است که جنگ سایبری نامیده می شود. در این نوع جنگ ، کشورها و دیگر بازیگران از اینترنت برای جاسوسی ، خرابکاری ، ایجاد قیام ، انقلاب و حتی تخریب امکانات نظامی و حیاتی کشور دیگر استفاده می کنند.
البته اینترنت فضای جدیدی را نیز برای “همکاری” و “تعامل” بین کشورها ایجاد کرده است. در حقیقت ، اینترنت به دلیل سرعت و دقت بالا ، ایجاد روابط بین همه بازیگران از جمله دولت ها ، افراد ، سازمان ها و نهادهای مختلف را ارزان و آسان کرده است. در نتیجه ، شرایط همکاری و تعامل بهتر از گذشته شده است. در عین حال ، کشورها و سایر بازیگران از لزوم همکاری گسترده بین المللی در زمینه اینترنت آگاه هستند و می دانند که فضای مجازی زمینه های جدید همکاری را در صحنه بین الملل ایجاد کرده است.
با توجه به تأثیرات گسترده اینترنت در کلیه جنبه های سیاست و روابط بین الملل از طریق انتشار آگاهی و دانش مردم ، این یک واقعیت است که اینترنت دسترسی به اطلاعات و دانش را در سطح ملی و بین المللی بسیار تسهیل و تسهیل کرده است.
افراد و جوامع بشری نسبت به گذشته آگاهی و سواد بیشتری پیدا کرده اند و جهان با پدیده جدیدی به نام “بیداری انسان” روبرو است که در کشورهای اسلامی به “بیداری اسلامی” معروف است. در نتیجه ، خواسته های سیاسی مانند توجه به دموکراسی و لزوم احترام به استقلال سیاسی ملت ها ، احترام به ارزش های فرهنگی و مذهبی ، حق توسعه مناسب اقتصادی – اجتماعی و حساسیت به موضوعاتی مانند محیط زیست افزایش یافته است. بر این اساس ، اینترنت فضای عمل دولتها و سایر بازیگران را تحت تأثیر قرار داده است.
فضای جدیدی در صحنه بین الملل ظاهر شده است که نمی توان آن را براساس نظریه ها ، رویکردها و سطوح گذشته تحلیل کرد. در واقع ، محتوا و فلسفه فضای جدید ، معروف به فضای مجازی ، با گذشته بسیار متفاوت است. در این فضای جدید ، همراه با مدلهای قبلی ، انواع جدید و مختلفی از دوستی ، همکاری ، رقابت ، دشمنی و جنگ ایجاد شده است. همزمان بازیگران مختلفی به بازیگران سنتی اضافه شده اند که بسیار مبهم و غیرقابل پیش بینی هستند. با توجه به این شرایط ، باید بر نظریه ها ، رویکردها و چشم اندازهای جدید تأکید شود که بسیار انعطاف پذیرتر و بازتر از گذشته باشد.
در حال حاضر سیاست های سایبری و امنیت سایبری در کنار موضوعات قدیمی تر جنگ ، اقتصاد ، زنان و محیط زیست ، کانون اصلی متخصصان روابط بین الملل است و حتی برخی آن را مهمتر از سایر حوزه ها می دانند. زیرا فضای مجازی به نوعی تمام دامنه ها و موضوعات قدیمی را پوشش داده است.
به عنوان مثال ، فضای مجازی شرایط جدیدی را برای همکاری و رقابت بین کشورها و البته سایر بازیگران در امور نظامی و امنیتی ، سیاسی ، اقتصادی ، زیست محیطی ، زنان ، کودکان ، بهداشت ، آموزش و سایر زمینه ها فراهم کرده است. به این ترتیب ، فضای مجازی شرایط جدیدی ایجاد کرده است که در آن مشکلات روابط بین الملل از طرق مختلف مطرح می شود و در نتیجه شکل جدیدی از سیاست به نام سیاست سایبری ایجاد می شود که پیامدهای ویژه ای برای امنیت ملی و جهانی دارد. بر این اساس ، از طریق مطالعه کامل و تبیین مناسب سیاست سایبری و امنیت سایبری و تأثیر آن در همه زمینه ها ، تقویت قدرت وزارت امور خارجه در سطح ملی ضروری است.
انتهای پیام /
[ad_2]