[ad_1]
خبرگزاری میزان – تنها در دو هفته ، نشست سالانه شورای سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در 25 و 26 سپتامبر (16 و 17 سپتامبر 2021) در پایتخت تاجیکستان برگزار می شود.
بیستمین اجلاس سازمان همکاری شانگهای در 11 نوامبر سال گذشته به ریاست روسیه و در قالب یک ویدئو کنفرانس در مورد پخش تاج برگزار شد که در آن حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور وقت در این نشست سخنرانی کرد.
سازمان همکاری شانگهای در سال 2001 برای تأمین همکاری های چند جانبه امنیتی ، اقتصادی و فرهنگی چین ، روسیه ، قزاقستان ، قرقیزستان ، تاجیکستان و ازبکستان برای ایجاد تعادل بین نفوذ آمریکا و ناتو در منطقه ایجاد شد. او در آن حضور داشت و سعی می کند به عضویت دائمی در آید.
سازمان همکاری شانگهای ، یکی از موفق ترین ائتلاف های آسیایی ، در سال 2005 از مغولستان ، هند ، ایران و پاکستان به عنوان اعضای ناظر دعوت کرد و سالهاست که اهداف خود را با قدرت دنبال می کند. کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و کشورهای ناظر ؛ روی هم رفته ، آنها بزرگترین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان انرژی در جهان هستند.
ایران در حال حاضر به عنوان ناظر در سازمان عمل می کند و علاقه مند است که به عضویت دائمی درآید ، اما برای اینکه یک کشور جدید به عضویت دائمی درآید ، باید اجماع هشت عضوی حاصل شود و همه اعضا باید به عضویت آن رأی مثبت دهند. به
اکنون با انتشار خبر دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره نهایی شدن عضویت ایران در توافقنامه شانگهای و همچنین با درخواست روسیه برای عضویت ایران در این سازمان ، زمینه های پذیرش ایران در این سازمان جدی تر شده است. و بو.
گفت خطیب زاده وی همچنین در نشست خبری هفتگی خود در 8 سپتامبر گفت که دعوت ایران برای شرکت در اجلاس سازمان همکاری شانگهای دریافت شده است و ما در حال بررسی آن هستیم. انشاءالله در سطح بسیار خوبی شرکت خواهیم کرد.
وی افزود: سازمان همکاری شانگهای (SCO) پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی با دید امنیتی تأسیس شد و چینی ها با مشارکت اتحاد جماهیر شوروی به دنبال رفع نگرانی های امنیتی خود در مورد مواد مخدر ، نفوذ جاسوسی و سایر مسائل امنیتی هستند. در استقلال خود ، مرزهای خود را کنترل و نگهبانی کنید.
این کارشناس اوراسیایی گفت: بعداً ، پس از تاسیس سازمان همکاری شانگهای ، به این نتیجه رسیدند که آنها باید به امنیت نگاه کنند و به این موقعیت برسند که ما یک بلوک قدرتمند در شرق هستیم. باغ ها
وی گفت: “امروز ، سازمان همکاری شانگهای با هشت عضو دائمی ، جمعیت سه و نیم میلیارد و یک چهارم از خشکی های جهان مهم است.”
هورسند گفت: نگاه نهادی به منطقه ، که ابزاری برای رشد و توسعه بسیاری از کشورهای در حال توسعه بوده است ، برای ایران نیز مفید است. ملاقات کرد.
وی گفت: چین و روسیه ، دو بازیگر اصلی در سازمان همکاری شانگهای ، به رشد اقتصادی خوبی دست یافته اند و برای ادامه این توسعه به منابع و بازارهای جدید نیاز دارند و ایران یکی از امن ترین ، کوتاه ترین و مقرون به صرفه ترین راهها برای رسیدن به بازارها است. این بسیار عالی است ، آنها باید در پذیرش ایران به عنوان یکی از اعضای اصلی تجدید نظر کنند.
این کارشناس اوراسیایی با تاکید بر اینکه ایران یک بازیگر امنیتی در منطقه غرب آسیا است ، گفت: ایران توانسته امنیت را با قیمت بسیار بالا و در خدمت کشورهای شرقی و غربی با قیمتی بسیار پایین تأمین کند.

هورسند گفت: اکنون که قرار است عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای به رسمیت شناخته شود ، ما باید در این جلسه با دانستن فرصت ها و اقدامات مفیدی که می توانیم به کشورهای عضو این سازمان ارائه دهیم ، پیش برویم.
وی تاکید کرد: متأسفانه برخلاف برجام که دیدگاه های دو طرف مذاکره کننده یکسان نبود و طرف ایرانی دید اقتصادی و دیدگاه امنیتی غربی داشت ، باید سعی کنیم طرف مقابل را به یک شکل نگاه کنیم. ، برای حداکثر استفاده از آن. “.
این کارشناس اوراسیایی با تاکید بر اینکه پیوستن به سازمان همکاری شانگهای نباید یک معجزه تلقی شود ، گفت: “ما نباید مانند زمان امضای برجام عمل کنیم و جنبه روانی جامعه را بر هم بزنیم و از طرف دیگر این تصور را ایجاد کنیم که ایران بیشتر به این عضویت نیاز دارد ”
هورسند با اشاره به اینکه ما باید درک درستی از ظرفیت ها و قابلیت های کشورمان داشته باشیم ، گفت: دسترسی شرقی به بازارهای غرب آسیا از مسیر و جغرافیای ایران موضوع مهمی است که باید در جلسه بعدی این سازمان مورد خدشه قرار گیرد و ما می توانیم بحث ترانزیت کالا “و برای تجارت صحیح انرژی.
وی با اشاره به خطرات احتمالی پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای گفت: یکی از بزرگترین آسیب ها تضاد اهداف بین اعضای این سازمان است ، زیرا چینی ها به دنبال جلوگیری از رشد ایالات متحده و برخی از کشورهای مرکزی هستند. مداخله گران آسیایی کشورها “روسیه همچنین نگران رشد ناتو است. کشورهای آسیای میانه نیز به دنبال توسعه هستند.
وی با اشاره به مزایای عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای گفت: ایران با پیوستن به این سازمان به بازار بزرگی برای فروش محصولات خود دست می یابد و تعاملات تجاری آن با سایر کشورها افزایش می یابد. ما همچنین می توانیم به پروژه یک طرفه یک کمربند بپیوندیم و ارتباطات گسترده ای با کشورها در زمینه زمین شناسی ، یعنی. آسیای مرکزی؛ ارتباطاتی که در 10 سال گذشته تحت تأثیر سیستم های معنایی قرار گرفته اند.
وی گفت: “ابتدا باید هدف سیاسی و اقتصادی خود برای پیوستن به سازمان همکاری شانگهای را مشخص کنیم و سپس باید پشت میز مذاکره باشیم.” به سمت شرق حرکت کردیم. ما باید بتوانیم در زمینه های انرژی ، ترانزیت و دسترسی به بازارهای غرب آسیا از طریق ایران ظرفیت آنها را فراهم کنیم.
با این حال ، عضویت در سازمان همکاری شانگهای برای ایران مهم است ، زیرا هم به عضویت یک نهاد رسمی بین المللی در می آید و هم با پیوند دادن اقتصادهای عضو و اقتصادهای همسایه به یکدیگر ، می تواند وزن سیاسی و هزینه حضور خود را افزایش دهد. فقط در صحنه بین المللی پول پرداخت نکنید.
انتهای پیام /
[ad_2]