تاریخچه فیلم های هسته ای آب پاک مجلس در دست آژانس انرژی اتمی

[ad_1]

آژانس اطلاع رسانی میزان – حجت الاسلام علیرضا سلیمی نماینده محلات و دلیجان امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اعلام كرد كه روز گذشته ، اول ژوئن ، فرصت سه ماهه آژانس انرژی اتمی برای انجام تعهدات خود و مطابق قانون ، همه فیلم های فیلمبرداری شده توسط دوربین های سازمان انرژی پاک خواهد شد ، بنابراین ما انتظار داریم رئیس انرژی اتمی در اسرع وقت اعلام کند که توانایی آژانس منقضی شده و سهام فیلم پاک شده است.

محمد باقر گالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر گفت: “ما قطعاً مصمم هستیم که قانون استراتژیک را به موقع و بر اساس مصوبات اجرا کنیم. مقام معظم رهبری بارها بر این موضوع تأکید کرده اند و طبق همان تاریخ اول ژوئن که مبنای سه ماه است ، در سه ماه آژانس بین المللی انرژی اتمی قطعاً حق دسترسی و انتقال تصاویر را نخواهد داشت. این واضح است و روز گذشته در مورد آن بحث و تصمیم گیری شد.

به دنبال خروج ایالات متحده از برجام و تعهد طرف های اروپایی ، مجلس یازدهم شورای اسلامی در اقدامی انقلابی تصمیم گرفت تعهدات ایران در قبال برجام را به طور جدی کاهش دهد. مجلس شورای اسلامی قانون شش ماده ای با عنوان “اقدام استراتژیک برای رفع تحریم ها” را تصویب کرده و از دولت و سازمان انرژی اتمی می خواهد این اقدامات را آغاز کنند.

بر اساس ماده 6 اقدام استراتژیک لغو مجازات ها ، دولت جمهوری اسلامی ایران موظف شد به تعهدات کشورهای متعاهد ، از جمله 1 + 4 (آلمان ، فرانسه ، انگلستان ، چین و روسیه) پایان دهد. ) به ایران و عادی سازی روابط بانکی. موانع کامل صادرات فروش کامل نفت و فرآورده های نفتی ایران و بازگشت کامل و سریع منابع ارزی حاصل از فروش ، 2 ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون در مجلس شورای اسلامی ، پایان نظارت بر فراتر از ضمانت ها ، از جمله کاربرد داوطلبانه پروتکل الحاقی

جمهوری اسلامی ایران با عدم اجرای تعهدات طرفین در قبال ایران در برجام طی دو ماه ، داوطلبانه به آن عمل کرده است “پروتکل های اضافیدر 26 مارس 2010 به حالت تعلیق درآمد

پروتکل الحاقی ضمیمه NPT یا معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای است که برای افزایش کارایی سیستم پادمان برای مشارکت در اهداف منع گسترش سلاح های هسته ای جهانی برای کشورهایی که توافق نامه پادمان با انرژی اتمی بین المللی دارند ، طراحی شده است. آژانس.

طبق پروتکل الحاقی NPT ، نظارت نظارتی ، یعنی سیستم بازرسی و تأیید استفاده از مواد هسته ای برای اهداف صلح آمیز به عنوان بخشی از پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT) تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی ، آژانس حق دسترسی به آن را دارد ضروری بداند

طبق NPT ، پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT) ، کشورهای دارای سلاح غیر هسته ای نباید مستقیم یا غیرمستقیم در دستیابی به سلاح به کشورهای دارای سلاح غیر هسته ای کمک کنند و کشورهای غیرهسته ای متعهد می شوند که این کار را نکنند بنابراین. بر این اساس ، نظارت تحت عنوان پادمان هایی برای نظارت و بازرسی از مواد و تأسیسات هسته ای برای اطمینان از استفاده صلح آمیز آنها ایجاد شد.

براساس پروتکل الحاقی NPT ، کشورهایی که پروتکل الحاقی را اعمال می کنند به طور ناخواسته به بازرسان آژانس انرژی هسته ای اجازه می دهند تا به طور ناخواسته و مطابق با قانون مجلس شورای اسلامی به هر بخشی از تأسیسات هسته ای خود در صورت ضرورت دسترسی پیدا کنند. به حالت تعلیق درآمده است ، اما حمایت ها همچنان پابرجاست و ایران به همکاری خود با آژانس بین المللی انرژی اتمی ادامه می دهد.

قبل از خاتمه استفاده داوطلبانه از پروتکل اضافی ، رافائل گروسی دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی از سفر خود برای دیدار با رئیس سازمان انرژی اتمی ایران خبر داد. توافق نامه ای بین ایران و آژانس انرژی اتمی در این سفر امضا شد که دو روز قبل از تعلیق پروتکل الحاقی منعقد شد.

بر اساس این توافق نامه ، ایران اطلاعات مربوط به فعالیتهای نظارتی و تجهیزات خاص ذکر شده در ضمیمه را به مدت 3 ماه ثبت و ذخیره خواهد کرد. در این دوره آژانس به این اطلاعات دسترسی نخواهد داشت و منحصراً برای ایران باقی خواهد ماند. اگر ظرف 3 ماه تحریم ها به طور کامل برداشته شود ، ایران این اطلاعات را به آژانس انرژی هسته ای بین المللی ارائه می دهد ، در غیر این صورت این اطلاعات برای همیشه حذف می شود.

کاظم گاری آبادی در مصاحبه با خبرنگاران ، سفیر و نماینده دائم ما در سازمان های بین المللی در وین اقدامات متوقف شده از 26 مارس را توضیح داد. وی اظهار داشت که این اقدامات شامل موارد زیر است:

* مفاد پروتکل الحاقی ؛
* کد 3.1 اصلاح مفاد موافقت نامه پادمان (برای اطلاع زودرس به آژانس تاسیسات هسته ای).
* استفاده از فن آوری های مدرن و حضور طولانی مدت آژانس در ایران ؛
* اقدامات شفاف در مورد کیک زرد ؛
* اقدامات شفاف مربوط به غنی سازی.
* دسترسی از مفاد برجام پیروی می کند.
* نظارت و تأیید اجرای اقدامات داوطلبانه ؛
* اقدامات شفاف مربوط به تولید اجزای سانتریفیوژها.

سید عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران پس از دور چهارم جلسات گفت که احتمال تمدید مهلت همکاری هسته ای تهران با آژانس بین المللی انرژی اتمی در بازرسی از تأسیسات هسته ای ایران وجود دارد.

اراكچی به خبرنگار NHK ژاپن در وین گفت: “ایران امیدوار است كه در مذاكرات وین پیشرفت كافی حاصل شود تا دیگر نیازی به طرح موضوع گسترش همکاری با آژانس بین المللی انرژی هسته ای نباشد.”

گفت خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در یک کنفرانس خبری در توضیح گفتگوی عراقچی با رسانه های ژاپن به خبرنگاران گفت: “عراقچی در این مصاحبه گفت که اگر مذاکرات در مسیر صحیح باشد ، با هماهنگی بین دو کشور و توافق نامه تهران. “این تاریخ قابل تمدید است. البته طبیعی است که تصمیم به عهده تیم مذاکره کننده نباشد و تصمیمات در تهران گرفته شود.

قبل از آن A.بوالفضل امویی سخنگوی کمیته امنیت ملی مجلس در مصاحبه ای گفت: این دوره 3 ماهه در 22 مه ، اول ژوئن به پایان می رسد. اما درخواست جمهوری اسلامی تاکنون پذیرفته نشده است و ما معتقدیم که باید با ادامه روند این توافق نامه را بدون نتیجه بررسی کنیم.

در پایان این نشست ، آراچی همچنین گفت كه توافق بین ایران و آژانس بین المللی انرژی هسته ای و تمدید احتمالی آن تصمیمی است كه باید در تهران اتخاذ شود و در حیطه مذاكرات در وین نیست. در این زمینه تصمیمات مناسبی در تهران اتخاذ خواهد شد و به ما اطلاع داده می شود.

انتهای پیام /

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *