[ad_1]
خبرگزاری میزان – چندی پیش ، مصطفی کاظمی نخست وزیر عراق برای شرکت در اجلاس بغداد دعوتنامه هایی را برای رهبران و مقامات این کشور ارسال کرده است. ایران ، عربستان ، امارات ، قطر ، اردن ، ترکیه و مصر به این نشست دعوت شده بودند.
مطابق با علیرضا عنایتی مدیر اداره خلیج فارس وزارت امور خارجه کشورمان ، حمایت منطقه ای از عراق موضوعی است که در این اجلاس مورد بحث قرار گرفت. این بدان معناست که کشورهایی که به این نشست دعوت شده اند ، چه همسایه عراق باشند چه نباشند ، سیاسی ، اقتصادی ، تجاری ، امنیتی و غیره خود را اعلام خواهند کرد. حمایت از عراق ، و عراق به عنوان یک عنصر مثر در منطقه از آن حمایت خواهد کرد. این کشورها خوشحال خواهند شد.
حسين امير عبدالهيان به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در راس یک هیات سیاسی و پارلمانی ، در اولین سفر دیپلماتیک خود به عنوان وزیر خارجه ، صبح امروز از وی استقبال شد. فواد حسین وزیر خارجه عراق وارد بغداد شد.
با ورود به عراق ، امیر عبداللهیان از سردار شهید ادای احترام می کند حاج قاسم سلیمانی ابو گفت: “ما در مکانی هستیم که شخصیت های بزرگ ، از جمله سردار سلیمانی عزیز ، قهرمان ملی و بین المللی مبارزه با تروریسم ، مردی که شخصاً و همکارانش در تأمین حداکثر امنیت ملی کشور و همکارانش حضور دارند.” مهدی المهندس در فرودگاه بغداد ما همراهان آنها هستیم که تمام تلاش خود را کردیم و جان خود را در این راه فدا کردیم.
وزیر امور خارجه کشورمان به ما گفت: همچنین محلی که سردار سلیمانی عزیز ، شهید ابومهدی المهندس و همه همکارانش در آن جان باختند. ما یاد همه شهدای ایرانی ایرانی و همه شهدای مقاومت را حفظ می کنیم.
وی افزود: “می خواهم تأکید کنم که یکی از برنامه های اصلی ما در وزارت امور خارجه ادامه جدی تلاش های قانونی و بین المللی کشورهایی است که به نمایندگی از دولت آمریکا و سفیدپوستان علناً علیه این قهرمانان بزرگ تروریسم اقدام تروریستی می کنند. خانه. “
امیر عبداللهیان افزود: حتی اگر دولت قبلی آمریکا مرتکب چنین جنایتی شده باشد ، دولت آمریکا نمی تواند از این اقدام تروریستی فرار کند و باید پاسخگو باشد و عاملان این اقدام و حمله تروریستی باید به خاطر اعمال خود مجازات شوند و مجازات شوند. به عدالت “
پادشاه اردن عبدالله دوم ، عبدالفتاح السیسی ، رئیس جمهور مصر ، امانوئل مکرون ، رئیس جمهور فرانسه ، شیخ محمد بن راشد آل مکتوم ، نخست وزیر امارات متحده عربی ، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی ، امیر قطر ، مولود مااووهل چاووشات الصباح وزیر خارجه ترکیه ، کویت ، فیصل بن فرحان آل سعود وزیر خارجه عربستان از دیگر مقامات حاضر در این کنفرانس بود.
حسين امير عبدالهيان وی در کنفرانسی منطقه ای در حمایت از عراق گفت: بسیار خوشحالم که امروز در کنفرانس حمایت از عراق در بغداد به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران و رئیس جمهور دکتر رئیسی شرکت کردم. “این نشست با حضور کشورهای منطقه ، تلاش های جمهوری عراق برای ایجاد زمینه هایی برای همکاری و تعامل بین کشورهای منطقه را تأیید می کند و امیدوارم از طریق این جلسات بتوانیم به رفاه ، توسعه و پیشرفت برسیم. مناطق آزاد
وی گفت: امروز عراق به دلیل تلاش ها و چشم اندازهای سازنده خود نقش مهمی در منطقه ایفا می کند. جمهوری اسلامی ایران یکی از اولین کشورهای منطقه بود که عراق جدید را به رسمیت شناخت و مبادلات سیاسی ، اقتصادی و تجاری خود را توسعه داد و از فرایندهای سیاسی در آن کشور حمایت کرد.
رئیس قوای دیپلماتیک با بیان اینکه عراق جدید فارغ از تروریسم امروز نیازمند بازسازی و تقویت داخلی و همچنین گسترش و توسعه همکاری ها در منطقه است ، افزود: جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت از ثبات ، امنیت ، استقلال ، تمامیت ارضی ، عزت ، اقتدار و موقعیت منطقه ای و بین المللی عراق آمادگی خود را برای توسعه همکاری های دوجانبه و منطقه ای اعلام می کند.
امیرعبداللهیان گفت: در سال های اخیر تجارت بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق به بیش از 12 میلیارد دلار رسیده است. وجود هشت گذرگاه رسمی فعال بین دو کشور و ادامه تجارت در این گذرگاه ها ، حتی با وجود گسترش تاج ، پیچیدگی اقتصادی دو کشور را نشان می دهد. در سالهای اخیر ، ایران با صادرات خدمات فنی و مهندسی ، گاز و برق سهم بسزایی در توسعه روابط اقتصادی و تجاری عراق داشته است.
وزیر امور خارجه کشورمان با یادآوری اینکه ظهور داعش یکی از مهمترین خطرات پیش روی منطقه است و خسارات جبران ناپذیری را در پی داشته است ، افزود: متأسفانه عراق از ظهور گروه های تروریستی آسیب زیادی دیده است. اگر خواست مردم عراق ، حمایت قدرت عالی و نزدیک شدن جامعه عراق و اقشار مختلف نبود ، معلوم نمی شد که چه بر سر عراق و کشورهای منطقه می آید و منطقه و منطقه چقدر عمیق است. جهان با تهدیدهای تروریستی تهدید خواهد شد.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم به کمک دولت دوست و برادری عراق آمد و هیچ کمکی در این راستا متوقف نکرد ، افزود: مردم ، احزاب ، گروه های مختلف عراقی و دولت عراق در مبارزه با استقلال و تروریسم هزاران شهید گرفته است. با این حال ، دولت آمریکا مرتکب جنایت بزرگی شد و دو جنگجوی جبهه مبارزه با تروریسم سردار سردار سلیمانی تکفیری و شهید ابومهندی المهندس را کشت. آنها نه تنها صلح و امنیت را برای مردم منطقه به ارمغان نیاوردند ، بلکه عامل اصلی ناامنی بودند و این به وضوح در بسیاری از کشورهای منطقه قابل مشاهده است.
وزیر امور خارجه ایران با تاکید بر نقش و حمایت کشورهای منطقه برای ثبات و امنیت عراق ، گفت: من به تحقق امنیت با مشارکت همه همسایگان عراق از جمله کشور دوست و برادر عرب سوریه اشاره می کنم. جمهوری خالی است ، متاسفم.
امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه سرنوشت دولت و ملت های منطقه با علایق مشترک مذهبی ، فرهنگی ، سنتی ، تاریخی و جغرافیایی پیوند خورده است ، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره بر صلح از طریق گفتگو و مذاکره در منطقه تأکید داشته و امیدوار است اینکه کشورهای منطقه به این باور مشترک برسند که امنیت جز از طریق اعتماد متقابل بین کشورهای منطقه ، اتکا به توانمندی های ملی ، تقویت روابط و همسایگی خوب بین کشورهای منطقه و عدم دخالت توسط آنها محقق نخواهد شد. کشورهای خارجی.
وی ادامه داد: این اعتقاد مشترک می تواند اساس بسیاری از همکاری های سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی در منطقه و در سایه امنیت مشترک و پایدار باشد و با استفاده از ثروت خدادادی ، زمینه های رشد همه جانبه را تضمین می کند. و توسعه در منطقه.. “
“منطقه ما دارای تمام ویژگی های دینی ، فرهنگی ، تمدنی و ظرفیت مادی و معنوی برای همکاری و همگرایی منطقه ای است ، اما متأسفانه به دلیل دخالت خارجی و تسلط ایده های امنیت محور ، از مشکلات زیادی از جمله جنگ ، بی ثباتی و … ناامنی..
این دیپلمات ارشد گفت: “آنچه امروز بیش از هر زمان دیگری به آن نیاز داریم” امنیت پایدار منطقه ای “با مشارکت کشورهای منطقه است که تحقق آن بستگی به استفاده از منابع اقتصادی برای ایجاد ائتلافی برای صلح و توسعه دارد.”
امیرعبداللهیان گفت: جمهوری اسلامی ایران حمایت خود را از دولت و ملت عراق و تصمیمات مربوط به امور داخلی آن از جمله خروج نیروهای خارجی و برگزاری انتخابات زودهنگام اعلام می کند و بر نقش سازنده آن کشور در ترویج … فرهنگ گفتگو “از همکاری منطقه ای استقبال می کند و همکاری در منطقه را زمینه ای برای دستیابی به ثبات و صلح در این مسیر می داند. جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر نقش مهم کشورهای منطقه ، آمادگی خود را برای دستیابی به این اهداف اعلام می کند.
وزیر امور خارجه کشورمان در پایان گفت: من مجدداً از دولت عراق برای میزبانی این اجلاس تشکر می کنم و برای مردم و دولت عراق آرزوی موفقیت و سربلندی می کنم.
رضا اهبری در همین رابطه ، میزان گفت که با توجه به روندی که در منطقه شاهد آن هستیم ، وضعیت در غرب آسیا متعادل نیست. به همین دلیل ، اگر کشورهای منطقه خواهان امنیت و موقعیتی هستند که همسایگانشان بتوانند به طور مناسب با یکدیگر تعامل داشته باشند ، نیاز به همکاری دو جانبه و چند جانبه وجود دارد.
این کارشناس غرب آسیا افزود: به نظر می رسد با توجه به وضعیت عراق با روی کار آمدن آقای قدیمی ، وی همکاری خوبی را با کشورهای منطقه آغاز کرده است و این تعاملات ممکن است به نفع عراق و کشورها باشد. در منطقه “
“عراق می خواهد بر روی این وضعیت کار کند تا فرایندی را ایجاد کند که در آن همه کشورهای منطقه مشارکت داشته و نقش ایفا کنند ، بنابراین این اجلاس در صورت اراده کشورها ، به ویژه کشورهای وابسته به غرب و دارای قدرت های فرامنطقه ای ، اما می توانند برای امنیت محلی مفید بوده و نتایج خوبی برای کشورهای منطقه داشته باشند.
کنفرانس منطقه ای حمایت از عراق ، به عنوان اولین سفر دیپلماتیک وزیر خارجه کشورمان از دولت جدید ، نشان دهنده سیاست متوازن دولت جمهوری اسلامی ایران در قبال همسایگان است.
انتهای پیام /
[ad_2]